MO BiH.jpg

Poseta delegacije Ministarstva odbrane Republike Bosne i Hercegovine

22. 11. 2013

Sedmočlana delegacija Ministarstva odbrane Republike Bosne i Hercegovine predvođena ministrom odbrane Bosne i Hercegovine gospodinom Zekerijahom Osmićem posetila je danas Vojnomedicinsku akademiju.
Sastanku koji je organizovan u okviru dvodnevne posete MO Republike Srbije, a u cilju unapređenja dosadašnje saradnje, prisustvovali su načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general prof. dr Zoran Popović, načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Mladen Vuruna i načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković.
Nakon izlaganja generala Popovića o organizaciji i radu vojnog zdravstva Republike Srbije, načelnik VMA je upoznao prisutne sa kapacitetima VMA u zdravstvenoj, obrazovnoj i naučnoistraživačkoj oblasti, dok je pukovnik dr Nikola Zec govorio o formiranju Balkanskih medicinskih operativnih snaga (Balkan Medical Task Force) i daljem razvoju regionalne saradnje u oblasti vojnog saniteta.
U nastavku su predstavnici Ministarstva odbrane Republike Bosne i Hercegovine iskazali veliku zainteresovanost za saradnju u oblasti edukacije i ostalih vidova usavršavanja medicinskog kadra i usledila je poseta organizacionih jedinica VMA - Centra za hiperbaričnu medicinu i Dečjeg dispanzera Specijalističke poliklinike VMA.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas