Poseta_kadeta_Mornaričke_akademije_Kraljevine_Norveške.jpg

Poseta kadeta Mornaričke akademije Kraljevine Norveške

14. 05. 2015

Predstavnici Mornaričke akademije Kraljevine Norveške predvođeni profesorima Hans Jorgen Breiland Viborgom i Ose Gilje Ostensenom posetili su Medicinski fakultet VMA Univerziteta odbrane u Beogradu u okviru programa interkulturalne saradnje.
Pet kadeta druge godine Mornaričke akademije Kraljevine Norveške i dva profesora ugostio je dekan Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu pukovnik prof. dr Nebojša Jović i ovom prilikom naglasio međunarodnu saradnju fakulteta sa više zemalja u regionu i Evropi i posebno istakao bilateralnu vojnu saradnju sa Kraljevinom Norveškom. Upoznao je goste sa organizacijskom strukturom i radom Vojnomedicinske akademije i predstavio studijske programe Medicinskog fakulteta VMA.
Prodekan za integrisane akademske studije medicine Medicinskog fakulteta VMA UO prof. dr Milica Ninković prezentovala je dosadašnje rezultate rada Fakulteta i gostima izložila nastavne programe studija.
Nakon sastanka organizovana je poseta Centru za hiperbaričnu medicinu VMA, a strani kadeti su imali priliku i da razmene iskustva o studijama sa kadetima Medicinskog fakulteta VMA UO.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas