112.jpg

Poseta Vojnoj bolnici u Hamburgu

17. 11. 2010

Beograd, 17. novembar-Pukovnik doc. dr Radomir Samardžić, načelnik Klinike za psihijatriju VMA i major dr Milan Mladenović, Upravnik VMC Karaburma boravili su prethodnih dana u radnoj poseti Vojnoj bolnici u Hamburgu, Nemačka. 

Predstavnici menadžmenta i vodeći stručnjaci bolnice upoznali su naše lekare sa organizacijom rada i kapacitetima ove bolnice, radom Centra hitne pomoći i njene transportne jedinice, a kao i funkcionisanjem sanitetskog snabdevanja i kapacitetima apoteke u vojnoj bolnici koja u svom sastavu ima i kapacitete u kojima se proizvode čak i neki citostatici, zatim i preparati iz dermatologije, kao i infuzione tečnosti. Predstavnici Vojne bolnice u Hamburgu predstavili su gostima iz Srbije i svoja iskustva iz domena učešća u mirovnim misijama UN i zbrinjavanja povređenih i obolelih pripadnika sanitetskih snaga koji učestvuju u misijama van granica Nemačke.


Sa kolegama iz Nemačke naši stručnjaci razmenili su iskustva i o zbrinjavanju mentalnih poremećaja izazvanih ratnim traumama i stresorima, a pukovnik doc.dr Radomir Samardžić je održao i prigodno predavanje o našim iskustvima iz domena ratnog psihotraumatizma. On je top menadžmentu i vodećim stručnjacima Vojne bolnice u Hamburgu predstavio i mogućnosti i dostignuća VMA i njene Klinike za psihijatriju.

Tokom boravka u Hamburgu, članovi naše delegacije obišli su i Institut za tropske bolesti, koji se svrstava među vodeće u Evropi gde su takođe razgovarali o mogućnostima saradnje u oblastima dijagnostike i lečenja zaraznih i tropskih bolesti.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas