Potencijali saradnje sa Japanom.JPG

Potencijali saradnje sa Japanom

19. 06. 2017

Ambasador Japana u Beogradu Đuići Takahara (Juichi Takahara) sa saradnicima posetio je Vojnomedicinsku akademiju u cilju uspostavljanja saradnje na polju istraživanja, inovacija i primene savremenih tehnologija u medicini.
Domaćin sastanka bio je zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević koji je zajedno sa zastupnikom načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnikom dr Uglješom Jovičićem pozdravio goste i izrazio zadovoljstvo iniciranjem saradnje. Tokom sastanka predstavljeni su naučnoistraživački projekti VMA, primena minimalno invazivnih tehnika u operacijama, rad Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA, monitoring primene lekova kod transplantiranih pacijenata, primena intravenske ishrane na VMA, dijagnostika karcinoma dojke, prikaz rada i rezultata Centra za hiperbaričnu medicinu, kao i druge teme iz delokruga rada VMA.
Ambasador Takahara se zahvalio na dobro pripremljenim temama i detaljnim informacijama koje je dobio na sastanku i najavio nastavak razgovora u narednom periodu.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas