Vulin-VMA-25012018.jpg

Požar brzo saniran, svi pacijenti dobro

25. 01. 2018

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sa saradnicima obišao je večeras VMA.
Nakon obilaska, ministar odbrane naglasio je da zahvaljujući brzoj intervenciji i zaposlenih na VMA i Ministarstva unutrašnjih poslova teže posledice požara su izbegnute i VMA će već od sutra nastaviti sa potpuno normalnim radom.
- Sve porodice naših pacijenata treba da budu mirne, svi pacijenti su zbrinuti, dobro se osećaju, o njima se brine i oni najnormalnije nastavljaju svoje lečenje. U ovom trenutku već se radi na saniranju štete. Želim posebno da zahvalim našim kadetima koji su se dobrovoljno javili, baš kao i svi zaposleni na VMA koji su došli, skupljaju vodu, popravljaju stvari, čine da stvari budu bolje i jednostavnije. Svi su dobro, svi su zbrinuti, sve će se nastaviti kao i do sada i šteta će brzo biti sanirana, rekao je ministar Vulin i još jednom zahvalio svima koji su učestvovali u gašenju požara.
Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević istakao je da je večeras izbio požar u delu funkcionalne dijagnostike za reumatologiju i hematologiju Vojnomedicinske akademije na kome nema pacijenata.
- Požar je brzo lokalizovan, kako našim vatrogasnim snagama tako i snagama Vatrogasne brigade Beograda. Trenutno se sada otklanjaju posledice u vidu vode, posledice gašenja, ali ono što je najvažnije je da nema ljudskih žrtava. Deo pacijenata je samo preseljen zbog dima koji je došao do dela stacionarnog lečenja i oni su posle sat i po vraćeni u svoje postelje jer je sve pod kontrolom. Nema nikakvih posledica po zdravlje pacijenata. VMA nastavlja s radom, samo će ovaj deo zahvaćen požarom biti privremeno isključen, rekao je pukovnik Vukosavljević.
Požar koji je večeras oko 19.30 časova izbio na četvrtom spratu Vojnomedicinske akademije u delu Poliklinike VMA odnosno funkcionalne dijagnostike reumatologije i hematologije u kojima nema ležećih pacijenata brzo je saniran.
O događaju je obavešten nadležni tužilac, a uviđaj će vrštiti specijalizovana ekipa MUP. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas