UMOS.jpg

Predavači VMA u školi za karcinom pluća

18. 03. 2024

Pripadnici Vojnomedicinske akademije učestvovali su u ulozi predavača u radu UMOS škole za karcinom pluća, koja je peti put održana u Beogradu.
Zapažena predavanja održali su pukovnik doc. dr Nebojša Marić, grudni hirurg i načelnik Odeljenja grudne hirurgije VMA, dr Mlađana Savić, specijalizant grudne hirurgije, kao i pukovnik doc. dr Rade Milić, načelnik Klinike za pulmologiju VMA.
Sa ciljem prikaza inovacija u terapiji karcinoma pluća i težnjom ka unapređenju lečenja pacijenata, učestvovali su eminentni stručnjaci iz oblasti pulmološke onkologije iz Republike Srbije i regiona. Vodeća tema sastanka bila je multidisciplinarno lečenje karcinoma pluća uz naglašavanje da u lečenju ovog maligniteta, pored sistemske i inovativne biološke terapije, značajnu ulogu i dalje ima grudnohirurško lečenje.
Tradicionalni stručni sastanak održan je u organizaciji Udruženja medikalnih onkologa Srbije (UMOS), a zahvaljujući angažovanju dr Davorina Radosavljevića i njegovih saradnika - dr Bojana Zarića i dr Jelene Spasić. UMOS, osnovan 2005. godine, kao jedan od ciljeva ističe organizovano unapređenje i razvoj medikalne onkologije u čijem delovanju učestvuju specijalisti, specijalizanti i klinički lekari, koji se svakodnevno bave lečenjem onkoloških pacijenata.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas