Vucic VMA.JPG

Predsednik Vučić obišao povređenog pripadnika UNMIKA na VMA

31. 05. 2019

Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin, u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, obišli su danas na Vojnomedicinskoj akademiji državljanina Ruske Federacije Mihaila Krasnoščekova pripadnika UNMIK-a, povređenim u akciji na severu Kosova i Metohije, koji je u tu ustanovu prebačen iz KBC Kosovska Mitrovica na dalje lečenje.
Nakon razgovora sa povređenim ruskim diplomatom i informisanja o njegovom zdravstvenom stanju, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što je Krasnosčenkov u dobrom stanju.
- Posle tako teških udaraca nije lako da budete u dobrom stanju. Bile su velike opasnosti i veliki strah da su lobanjske kosti polomljene, a očno dno su naši lekari proveravali celu noć i na kraju ustanovili da je dobro stanje. Razmišljali smo dugo, pošto smo dobili opis situacije kroz koju su ljudi koji su napadnuti od strane albanskih snaga prošli. Mislili smo da se to negde slučajno dogodilo, da je neko slučajno kundakom nekog udario, da je bila greška. Tu nikakve greške nije bilo sa njihove strane, oni su to sa namerom radili i sa željom da uteraju strah u kosti kompletnom srpskom stanovništvu i nije ih bilo naročito briga ni što je u pitanju državljanin Rusije, i pre svega radnik administracije UN – naglasio je predsednik Vučić.
Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, predsednik je istakao da akcijama poput one čiji smo bili svedoci u danima za nama na severu Kosova i Metohije, žele da "uteraju strah Srbima u kosti".
O zdravstvenom stanju pacijenta, predsednika Vučića je informisao načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević, koji je istakao da je zbrinuti ruski diplomata zadobio tešku telesnu povredu, koja je mogla da se završi mnogo teže nego što jeste. On je dodao da je pacijent zadobio prelom jagodične kosti, a sprečeno je proširivanje komplikacija na deo koštanih i moždanih struktura, kao i na oko.
- Sve smo očistili i trenutno nema opasnosti za neke teže komplikacije i posledice i nastavljamo sa lečenjem – istakao je pukovnik Vukosavljević.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas