escv1.jpg

Predstavnik VMA nacionalni delegat u ESVS

22. 09. 2013

Na Evropskom kongresu vaskularne i endovaskularne hirurgije (European Society for Vascular Surgery - ESVS), koji je održan od 18. do 21. septembra 2013. godine u Budimpešti, Mađarska, Vojnomedicinsku akademiju predstavljali su načelnik Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju VMA potpukovnik doc. dr Aleksandar Tomić i načelnik Kabineta za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju VMA potpukovnik dr Ivan Marjanović.
Dr Marjanović promovisan je za nacionalnog delegata i predstavnika Srbije u evropskom bordu vaskularnih hirurga u naredne tri godine. Ovo je veliko priznanje za Vojnomedicinsku akademiju i Kliniku za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i rezultat je izbora dr Marjanovića za nacionalnog delegata, na izborima koje je Evropsko udruženje po prvi put organizovalo u Srbiji početkom septembra ove godine.
Na sastancima sa generalnim sekretarom ESVS prof. dr Simon Parvinom i aktuelnim predsednikom Evropskog udruženja vaskularne i endovaskularne hirurgije prof. dr Džordžom Hamiltonom bilo je razgovora o mogućnostima za dalje unapređenje vaskularne i endovaskularne hirurgije u našoj zemlji. Naglašen je značaj dalje edukacije mladih vaskularnih hirurga iz Srbije u evropskim i vodećim svetskim centrima vaskularne hirurgije, a koje će biti sprovođeno preko institucija Evropskog udruženja vaskularne i endovaskularne hirurgije. Takođe, postignut je dogovor oko organizovanja vaskularnih radionica pod pokroviteljstvom ESVS na VMA tokom sledeće godine, sa podrškom ovih stručnjaka.
Od strane rukovodećih ljudi ESVS izražena je spremnost da se jedan od narednih Evropskih kongresa vaskularne hirurgije po prvi put održi u Srbiji, gde bi VMA imala ulogu organizatora skupa.
Beograd, 22. septembar 2013. godine
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas