Starcevic.jpg

Predstavnik VMA u Hjustonu

29. 04. 2013

Načelnik Odeljenja na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju VMA potpukovnik dr Srđan Starčević učestvovao je na međunarodnom kursu „Medicinski program obuke za rukovodioce na višem nivou“ (Medical Strategic Leadership Program), od 4. do 27.aprila 2013. godine u američkoj vojnoj bazi u Hjustonu, Sjedinjenje Američke Države.
Ovaj kurs, u kojem je učešće predstavnika VMA deo bilateralne saradnje u oblasti vojnog zdravstva, organizuje se tri puta godišnje i predviđen je za više rukovodioce vojnozdravstvene službe iz SAD i izvan SAD, od čina potpukovnika pa naviše. Pored predstavnika SAD i predstavnika Srbije, koji je imao priliku da polaznike kursa upozna sa radom i organizacijom VMA, učešće su uzeli i predstavnici Norveške, Iraka, Kanade, Nemačke i Moldavije.
Polaznici kursa imali su priliku da se upoznaju sa organizacijom i funkcionisanjem vojnog zdravstva SAD. Takođe, teme kursa bile su i predavanja iz oblasti strateškog rukovođenja u vojnom zdravstvu, međunarodnog prava, organizacije i funkcionisanja UN, nevladinih organizacija, kao i aktuelne i potencijalne pretnje svetskom miru i bezbednosti i postojeća krizna žarišta.
Beograd, 29. april 2013. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas