475.jpg

Prestižno priznanje časopisu Vojnosanitetski pregled

18. 06. 2008

Beograd, 18. jun - Časopis „Vojnosanitetski pregled“ uvršten je u bibliografsku bazu (Science Citation Index Expended- SCIE) čuvenog Instituta za naučne informacije iz Filadelfije, koja obuhvata oko 6.000 najuticajnijih časopisa u svetu. Značaj ovog događaja ogleda se u činjenici da SCIE prati samo one časopise za koje, na osnovu analiza po visokim standardima kvaliteta, ustanovi da značajano utiču na razvoj određene naučne oblasti.

Od svih naučnih časopisa koji trenutno izlaze u Srbiji, samo njih osam se nalazi u sistemu indeksiranja SCIE, a „Vojnosanitetski pregled“ je jedini koji objavljuje radove iz oblasti kliničke medicine. Inače, časopisi uvršteni u ovu bibliografsku bazu, posebno se cene u svim sredinama, a radovi koji se u njima objavljuju naročito se vrednuju prilikom naučnog i akademskog napredovanja autora.

Nastavljajući tradiciju „Vojno-sanitetskog glasnika“ (1930-1941) „Vojnosanitetski pregled“ kontinuirano izlazi od 1944. godine. Danas časopis izlazi jednom mesečno i u njemu se objavljuju radovi iz medicine, stomatologije i farmacije na srpskom i engleskom jeziku. Poslednjih godina, pored stručnjaka iz vojnosanitetskih ustanova, sve više radova objavljuju i stručnjaci iz civilnih zdravstvenih i akademskih institucija, ali i iz inostranstva.

Indeksiranje u ovoj svetskoj bibliografskoj bazi veliko je priznanje ne samo dosadašnjim članovima redakcije, članovima uređivačkih odbora i izdavaču časopisa, već i sanitetskoj službi Vojske Srbije čiji su stručnjaci dugi niz godina svojim radovima krčili put „Vojnosanitetskog pregleda“ u društvo prestižnih.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas