117.jpg

PREVENCIJA HIV/AIDS-a U VOJSCI SRBIJE

28. 10. 2010

Beograd, 28.oktobar - Načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić i izaslanik odbrane SAD u Srbiji pukovnik Pol Brocen potpisali su danas u VMA Protokol o donaciji opreme vredne 74.000 dolara u okviru Programa prevencije HIV-a. Sredstva su usmerena na razvoj labortorijske infrastrukture za dijagnostiku bolesti, kao i na obezbeđenje opreme i sredstva za obavljanje primarnih aktivnosti u prevenciji ove bolesti. 

Program Ministarstva odbrane SAD za prevenciju HIV-a uključuje rad sa vojskama drugih zemalja u cilju podizanja sveopšte informisanosti i sveukupne prevencije koja podrazumeva organizovanje obuka, konsultacija i promotivnih kampanja.

Potpisnici sporazuma ukazali su na izuzetan značaj ove donacije kao i sveukupne vojnomedicinske saradnje dve države.

- U VMA smo prepoznali partnera u regionu jugoistočne Evrope koji po svojim mogućnostima i dosadašnjim rezultatima i iskustvima garantuje da će naša saradnja koja ima dugu tradiciju, a prethodnih godina je revitalizovana, ubuduće biti još uspešnija, ne samo u domenu teme našeg današnjeg Protokola već i u ostalim oblastima vojne medicine. –rekao je pukovnik Brocen, izaslanik odbrane SAD. 

Načelnik VMA, general-major prof.dr Miodrag Jevtić je u ime Ministarstva odbrane Srbije zahvalio Ministarstvu odbrane SAD na vrednoj donaciji i još jednom potvrdio spremnost VMA za saradnju u svim oblastima medicinske struke i nauke, u okviru bilateralne saradnje dve države.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas