Prijem-izaslanika-odbrane-Kine1.jpg

Prijem izaslanika odbrane Kine na VMA

22. 10. 2013

Načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković, zajedno sa načelnikom Uprave za vojno zdravstvo brigadnim generalom prof. dr Zoranom Popovićem, primio je dosadašnjeg vojnog, pomorskog i vazduhoplovnog izaslanika NR Kine u našoj zemlji, starijeg pukovnika Li Juna i novoimenovanog vojnog, pomorskog i vazduhoplovnog izaslanika NR Kine, starijeg pukovnika Vang Haibina danas, 22. oktobra 2013. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.
Brigadni general Popović zahvalio se na velikom ličnom doprinosu pukovnika Juna unapređenju bilateralne vojne saradnje, naročito u oblasti vojnog zdravstva. Tokom 16 godina njegovog mandata u Srbiji realizovane su mnoge kineske donacije prema sistemu vojnog zdravstva, u značajnom delu Vojnomedicinskoj akademiji i realizovane mnoge posete na visokom nivou u Kini i u Srbiji. Brigadni general Novaković rekao je da je VMA imala priliku mnogo toga da vidi i nauči u radu sa kineskim kolegama, i u vezi sa tradicionalnom i modernom medicinom. Nastavak saradnje u obostranom interesu je kroz zajednički rad sa kineskim kolegama u oblasti naučnoistraživačkog rada, školovanja i lečenja pacijenata.
Stariji pukovnik Jun rekao je da je i kineska strana ima velike koristi od saradnje sa srpskim vojnozdravstvenim sistemom, a da je posebno visoko ocenjen sistem lečenja i rukovođenja na VMA, što može da služi kao primer u organizaciji kineskih vojnih bolnica. Izrazio je uverenje da će njegov naslednik stariji pukovnik Haibin još više doprineti potencijalu bilateralne saradnje.
Domaćini su poželeli dobrodošlicu novom izaslaniku odbrane starijem pukovniku Haibinu.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas