312.jpg

Pripadnici VMA na vežbi „DIPLOMAC 2009“

27. 05. 2009

Beograd, 27. maj - Slušaoci Škole rezervnih oficira sanitetske i veterinarske službe  i pripadnici VMA  aktivno su učestvovali na intervidovskoj vežbi studenata završnih godina Vojne akademije (VA) „Diplomac 2009“,  koja je održana na poligonu Pasuljanske livade, uz prisustvo najviših državnih i vojnih zvaničnika Republike Srbije i stranih vojnih predstavnika akreditovanih u našoj zemlji.  
U okviru vežbe studenti svih smerova VA pokazali su visoku osposobljenost i obučenost u obavljanju namenskih zadataka. Slušaoci Škole rezervnih oficira VMA prikazali su maksimalnu osposobljenost za zbrinjavanje povređenih i obolelih u terenskim uslovima u poljskoj bolnici organizovanoj i opremljenoj za prijem povređenih sa prvih borbenih linija.
U svojstvu posmatrača, vežbi su prisustvovali i svi rukovodioci organizacijskih celina VMA predvođeni načelnikom, general-majorom prof. dr Miodragom Jevtićem.   Predsednik Srbije Boris  Tadić, ministar odbrane  Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba general-potpukovnik Miloje Miletić obišli su poljsku bolnicu i pozdravili spremnost i obučenost podmlatka vojnog saniteta.     

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas