VMA_ECCO_2018.jpg

Priznanje za naučni rad gastroenterologa VMA

20. 03. 2018

Lekari VMA predvođeni načelnikom Odeljenja za gastroenterologiju Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju Vojnomedicinske akademije prof. dr Dinom Tarabarom, učestvovali su na 13. kongresu Evropskog udruženja za lečenje ulceroznog kolitisa i Kronove bolesti (ECCO - European Crohn’s and Colitis Organisation) održanom od 14. do 17. februara u Beču, Austrija.
Ovom prilikom naučni rad lekara VMA "Combination therapy of cyclosporine and vedolizumab is effective and safe for severe, steroid-resistant Ulcerative Colitis patients: A prospective study" uvršten je u 10 najboljih radova prikazanih na Kongresu. U radu je predstavljena originalna studija efikasnosti kombinovane terapije ciklosporina i vedolizumaba u lečenju najtežih oblika ulceroznog kolitisa, a uspešni rezultati sprovedenog ispitivanja razlog su i što je rad uvršten u glavni program Kongresa među 1200 prijavljenih radova.
ECCO kongres smatra se jednim od najvećih stručnih sastanaka posvećenih ovoj oblasti gastroenterologije, a ove godine okupio je preko 65000 učesnika.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas