MC Odbrana !MIN_7620.jpg

Promovisani udžbenici MF VMA

27. 10. 2023

Na štandu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije tokom 66. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga predstavljeni su odabrani udžbenici za Medicinski fakultet VMA Univerziteta odbrane.
O knjizi „Osnovi medicine bola“ govorila je autorka prof. dr Dušica Stamenković iz Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA, a o delu „Medicinska hemija kroz pitanja i odgovore“, autorke - prof. dr Vesna Kilibarda i prof. dr Snežana Đorđević iz Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA. Udžbenik „Imunosupresivna terapija kod pacijenata sa transplantiranim bubregom“, koji je napisao s dvoje kolega - pk dr Nevenom Vavićem načelnikom Klinike za nefrologiju VMA i načelnicom Centra za kliničku farmakologiju VMA prof. dr Viktorijom Dragojević Simić, predstavio je doc. dr Nemanja Rančić iz Centra za kliničku farmakologiju VMA.
Profesor dr Gorica Ristić iz Klinike za reumatologiju VMA prezentovala je svoje novo izdanje pod nazivom „Spondiloartritisi - nova nomenklatura i klasifikacioni kriterijumi za postavljanje dijagnoze“, a pukovnik prof. dr Dejan Kostić iz Instituta za radilogiju VMA „Radiološki atlas“, koji je uradio s kolegama pp prim. dr Miroslavom Mišovićem i pp asist. dr Igorom Sekulićem.
Promociju udžbenika u ime izdavača - Medija centra „Odbrana“vodila je urednica u Vojnoj knjizi Mirjana Sandić, koja se ukratko osvrnula na još jedan udžbenik - „Epigenetika - od molekularnih mehanizama, osnovnih i fizioloških procesa do uloge u kanceru“, autorke prof. dr Gordane Šupić iz Instituta za medicinska istraživanja VMA.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas