14354_88320_mo_logo_blank_nova.jpg

Psihološka prva pomoć

19. 05. 2014

Psiholozi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvuju u akciji "Psihološka prva pomoć", u saradnji sa psiholozima Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike.
Psiholozi Ministarstva i Vojske Srbije su u direktnoj vezi sa Departmanom za psihologiju Fakulteta za medije i komunikacije, koji je operativni nosilac aktivnosti formiranja stručnih timova za odrasle i mlade, kao i sa Unicefom i Centrom za interaktivnu pedagogiju, koji su nosioci organizacije stručnih timova za decu. Svi akteri akcije "Psihološka prva pomoć" su u koordinaciji sa Gradskim sekretarijatom za socijalnu zaštitu i Crvenim krstom.
Psiholozi Ministarstva i Vojske Srbije će učestvovati u pružanju psihosocijalne podrške evakuisanim licima, spasilačkim ekipama i ekipama koje će vršiti sanaciju terena. Podršku akciji pružili su Društvo psihologa Srbije, Institut za mentalno zdravlje, Fakultet bezbednosti i druge zdravstvene i akademske institucije.
Koordinacija svih aktivnosti biće organizovana preko psihološkog kol centra, koji se nalazi na Vojnomedicinskoj akademiji, gde će se prikupljati podaci o zainteresovanim stručnjacima - psiholozima i psihijatrima, koji žele da učestvuju u akciji "Psihološka prva pomoć". Broj telefona, na koji mogu da se prijave zainteresovani stručnjaci, svakog dana od 8 do 20 časova, je 064/87-43-039.
Narednih dana biće otvorena i SOS linija, kao vid psihosocijalne podrške evakuisanim i ugroženim licima.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas