radiolozi.jpeg

Radiološka sekcija SLD održana u VMA

14. 12. 2018

Sastanak Radiološke sekcije Srpskog lekarskog društva u organizaciji Instituta za radiologiju Vojnomedicinske akademije održan je u VMA.
U pozdravnoj reči načelnika Instituta pukovnika dr Dragana Dulovića i predsednice Sekcije prof. dr Zorice Milošević istaknuto je da je dosta ciljeva realizovano od prošlogodišnjeg sastanka radiologa koji se tradicionalno održava krajem godine u VMA, kao i da su kontinuirana edukacija i usavršavanje medicinskog osoblja neophodni kako bi se struka održala na dosadašnjem visokom nivou. Pukovnik Dulović naglasio je i da je zanavljanje medicinske opreme jedan od najvažnijih činilaca savremene radiološke dijagnostike pacijenata kojih je tokom tekuće godine u Institutu za radiologiju VMA pregledano preko 74 hiljade.
U stručnom delu sastanka radiolozi VMA održali su tri predavanja o aktuelnim temama  iz radiologije i interventne radiologije. Potpukovnik dr Borislav Stanković govorio je o dopler pregledu krvnih sudova vrata, major dr Ivan Bogićević o dijagnostici akutnog moždanog udara, dok je predavanjem majora dr Igora Sekulića obuhvaćena mehanička trombektomija u terapiji akutnog ishemijskog moždanog udara.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas