BJovanovic042019.jpg

Razmena stručnih iskustava medicinskih tehničara

22. 04. 2019

Glavna sestra Odeljenja za stacionarnu rehabilitaciju Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Vojnomedicinske akademije Bojana Jovanović učestvovala je kao predavač na VII kongresu medicinskih sestara i tehničara održanom u Tuzli, Bosna i Hercegovina.
Na događaju sa međunarodnim učešćem u organizaciji Komore zdravstvenih tehničara Tuzlanskog kantona, a u čijem je stručnom programu učestvovalo 700 učesnika, pripadnica VMA održala je zapaženo usmeno predavanje pod nazivom „Uticaj socijalne podrške na kvalitet života starih obolelih od degenerativnih bolesti“. Kroz diskusiju sa slušaocima imala je priliku i da razmeni dragocena iskustva o načinima rada u zdravstvenim ustanovama zemalja u regionu.
Pored učešća na Kongresu posvećenom informacionim tehnologijama i razvoju zdravstvenog informacionog sistema, VMS Bojana Jovanović imala je priliku da sa domaćinima obiđe Kliniku za fizikalnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla gde su joj prezentovani kapaciteti, načini rada i organizacije sestrinske službe u ovoj grani medicine.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas