Kina042018.jpg

Razmena stručnih iskustava sa Kinom

10. 04. 2018

Tročlana delegacija Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane predvođena zastupnikom načelnika VMA pukovnikom prof. dr Miroslavom Vukosavljevićem, boravila je u službenoj poseti Pekingu, Narodna Republika Kina od 21. do 26. marta 2018. godine.
Poseta je organizovana povodom obilaska Sajma medicinske opreme "Chinamed 2018", kao i učešća na 5. internacionalnom forumu vojne medicine u svojstvu predavača. Delegaciju su pored profesora Vukosavljevića činili načelnik Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju VMA pukovnik doc. dr Srđan Starčević i načelnik Klinike za grudnu hirurgiju VMA pukovnik doc. dr Vlado Cvijanović, a prezentovali su iskustva iz oblasti ratne hirurgije, zbrinjavanja ratnih i mirnodopskih povreda oka, kao i ratnih povreda grudnog koša i ekstremiteta. Učešće na forumu bilo je i prilika za razmenu svetskih savremenih dostignuća u ovim poljima medicine, a predavanja delegacije naše zemlje visoko su ocenjena od strane slušalaca.
U okviru posete organizovan je i sastanak direktora Centralne vojne bolnice Narodno oslobodilačke armije Kine general-potpukovnika Ren Guočana (Ren Guoquan) i zastupnika načelnika VMA pukovnika prof. dr Miroslava Vukosavljevića. Iskazano je obostrano interesovanje za nastavkom stručne saradnje i ujedno su najavljeni razgovori o modalitetima buduće saradnje. Članovi naše delegacije imali su priliku i da se upoznaju sa organizacijom rada u Centralnoj vojnoj bolnici i razmene stručna iskustva iz oblasti vojne medicine i organizacije sanitetske službe sa domaćinima.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas