CEEA na VMA.jpg

Regionalni kurs CEEA održan na VMA

31. 10. 2016

Kurs Evropskog udruženja anesteziologa u okviru evropske kontinuirane edukacije u anesteziji  - CEEA (Committee for European Education in Anaesthesiology) u organizaciji Udruženja anesteziologa i intenzivista Srbije i Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju Vojnomedicinske akademije održan je na VMA.
U uvodnom delu govorili su direktor CEEA Srbija doc. dr Nebojša Lađević iz Centra za anesteziologiju i reanimatologiju Kliničkog centra Srbije i načelnik Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA ppuk. doc. dr Dragan Đorđević. Kako je rečeno, na dvodnevnom kursu posvećenom anesteziologiji u kardiohirurgiji očekivan je visok nivo edukacije koji polaznicima pre svega omogućava da obnove znanje iz anestezije, intenzivne nege i terapije bola. Najavljeno je deset predavanja koja obuhvataju oblasti kardiovaskularne fiziologije, farmakologije kardiovaskularnih lekova, kao i specifičnu oblast anestezije u kardiohirurgiji, od preoperativne pripreme bolesnika do hemodinamskog monitoringa. Pored lekara VMA predavanja su održali pripadnici Kliničkog centra Srbije, Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović" i Kliničkog centra Niš.
Održani kurs CEEA druga je od ukupno šest tematskih celina koje polaznicima omogućavaju da nakon završene edukacije dobiju i zvaničnu diplomu Evropskog udruženja anesteziologa.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas