„Rekonstruktivni hirurški zahvati u maksilofacijalnoj hiruriji“

06. 10. 2011

Naučni skup na temu „Rekonstruktivni hirurški zahvati u maksilofacijalnoj hiruriji“, koji je održan na Vojnomedicinskoj akademiji, bavio se problematikom kako nadoknaditi defekt na licu nakon povreda ili ablacija tumora kao jednim od najtežih hirurških zadataka. Način rada i algoritmi pristupa rešavanju ovog problema dali su stručnjaci iz Srbije, Nemačke, Turske i Hrvatske. Organizatori skupa su Udruženje maksilofacijalnih hirurga Srbije, Balkansko udruženje maksilofacijalnih hirurga i VMA.
Predavanja su održali prof. dr Josip Bill (Nemačka), prof. Dr Reha Kisnisci (Turska), prof. dr Vedran Uglesić (Hrvatska), puk prof. dr Marijan Novaković (VMA), puk prof. dr Nebojša Jović (VMA), prof. dr Vitomir Konstatinović (Klinika za MF hirurgiju Stomatološkog fakulteta Beograd), doc. dr Živorad Nikolić (Klinika za MF hirurgiju Stomatološkog fakulteta Beograd) i doc dr Vojkan Lazić (Klinika za MF hirurgiju Stomatološkog fakulteta Beograd)
Seminaru je prisustvovalo 250 učesnika i to maksilofacijalni, oralni hirurzi i hirurzi plastičari, kao i ORL specijalisti i stomatolozi. Seminar je akreditovan sa 5 KME bodova za slušaoce i 11 KME bodova za predavače.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas