07.jpg

Rektor Univerziteta odbrane u poseti VMA

10. 11. 2011

Na poziv načelnika Vojnomedicinske akademije puk. prof. Marijana Novakovića i dekana Medicinskog fakulteta VMA puk. prof. dr Miodraga Čolića, rektor Univerziteta odbrane, general-major prof. dr Miodrag Jevtić je danas učinio zvaničnu posetu VMA.
Tokom navedene aktivnosti prof. Jevtić je održao uvodni čas studentima-kadetima sve tri klase Medicinskog fakulteta VMA i pri tom ih detaljno upoznao sa svim pitanjima u vezi konstituisanja Univerziteta odbrane, statusnih rešenja, kao i vizijom razvoja visokog obrazovanja i naučno-istraživačke delatnosti u sistemu odbrane.
Pod motom „I juče, i sutra“ rektor Univerziteta je u prisustvu čelnih ljudi ove visokoškolske ustanove istakao veoma dobre dosad postignute rezultate i izneo očekivanja Ministarstva odbrane da osnivanjem ovog fakulteta vojno-zdravstveni sistem naše zemlje perspektivno dobija odličan kadar, što će nam omogućiti da u budućim integrativnim evropskim procesima nastupamo sa velikim autoritetom u ovoj važnoj društvenoj delatnosti. Studentima-kadetima Medicinskog fakulteta VMA, rektor Univerziteta odbrane je jasno poručio da Ministarstvo odbrane i država Srbija svesno investira u njihovo osposobljavanje, po ugledu na eminentne slične univerzitete u svetu, obezbeđuje im vođenu i perspektivnu karijeru, pri čemu će najbolji među njima imati prioritete.
„Očekujem od vas da vam uvek bude prisutna činjenica da se nalazite u elitnoj zdravstvenoj ustanovi naše države, da su sa vama od prvog dana kao mentori angažovani najbolji profesori, da vam je na dohvat ruke sve što je neophodno da spoznate mogućnosti savremene medicine, da verujem u vas i vašu odlučnost, ali i očekujem od vas da dostojno nasledite vaše učitelje i da sutra budete još bolji od nas“.
Tokom predavanja prof. Jevtić je prisutne upoznao sa veoma korektnim pozicijama našeg Univerziteta u KONUS-u, poštovanjem bolonjskog procesa, kao i intenzivnim aktivnostima na obezbeđivanju mobilnosti profesora i studenata u okviru akademske zajednice naše države i u regionu. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas