Ruska delegacija 112014.jpg

Ruska delegacija u poseti VMA

25. 11. 2014

Tročlana delegacija Ministarstva odbrane Ruske Federacije predvođena pukovnikom dr Badalovom Vadimom Izmailovičem (Бадалов Вадим Измайлович) zamenikom načelnika Katedre za ratnu hirurgiju Vojnomedicinske akademije S.M. Kirova iz Sankt Peterburga posetila je danas Vojnomedicinsku akademiju.
Sastanak su vodili načelnik Sektora za lečenje VMA pukovnik prof. dr Zoran Šegrt i načelnik Klinike za neurohirurgiju VMA pukovnik prof. dr Zoran Roganović. Gosti su upoznati sa kapacitetima i organizacijom VMA u pogledu lečenja, obrazovanja i naučnoistraživačkog rada, a posebno interesovanje istaknuto je za metodiku nastave na Medicinskom fakultetu VMA Univerziteta odbrane u Beogradu i programe edukacije stručnog kadra u okviru Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad.
Tokom posete planiran je obilazak različitih organizacionih celina u cilju predstavljanja strukture VMA sa akcentom na Grupi hirurških klinika, kao i niz prezentacija o iskustvima lekara Vojnomedicinske akademije u oblasti ratne hirurgije.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas