SaradnjaSaIzraelomVZ1.jpg

Saradnja sa Izraelom u oblasti vojnog zdravstva

05. 03. 2014

Radna grupa Ministarstva odbrane Države Izrael, na čelu sa direktorom za Evropu u Direktoratu za politiku odbrane Jakobom Laorom, posetila je danas Vojnomedicinsku akademiju. Domaćini su im bili načelnik Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane Republike Srbije brigadni general prof. dr Zoran Popović i načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković. Sastanku su prisustvovali i načelnik Sektora za lečenje VMA pukovnik prof. dr Zoran Šegrt i načelnica Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA prof. dr Slavica Vučinić, koji su predstavili rad VMA iz svojih nadležnosti.
Na sastanku je bilo reči o potencijalnim oblicima saradnje dve strane u oblasti vojnog zdravstva, kao što su oblasti toksikologije, traumatologije, rehabilitacije, vazduhoplovne medicine i drugih grana medicine.
Izraelska strana pozvana je da učestvuje na 3. panevropskom kongresu vojne medicine, koji će, u organizaciji Ministarstva odbrane Republike Srbije, biti održan od 2. do 6. juna 2014. godine u Beogradu.

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas