NG Ohajo 092015.jpg

Saradnja sa Nacionalnom gardom Ohaja

15. 09. 2015

Zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Zoran Šegrt sa saradnicima primio je delegaciju Nacionalne garde Ohaja koju je predvodio komandant Ratnog vazduhoplovstva brigadni general Stiven Marković. Sastanku je pristustvovao i zastupnik načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnik dr Uglješa Jovičić.
Tema razgovora bila je vojnomedicinska komponenta saradnje Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, koja se intenzivno razvija od 2006. godine u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja. Na sastanku je ocenjeno da je ovakav vid stručne komunikacije veoma koristan za obe strane, a da su zajedničke medicinske vežbe, koje su deo bilateralnog plana saradnje, jedan od najboljih načina razmene znanja i isustava u oblasti vojne medicine.
Delegaciji NG Ohaja predstavljen je rad sistema vojnog zdravstva i Vojnomedicinske akademije, posebno Trening centra za sanitetsko osoblje VMA, a imali su priliku i da obiđu Centar za hitnu pomoć, Kliniku za antesteziologiju i intenzivnu terapiju, Kliniku za urgentnu internu medicinu, Centar za hiperbaričnu medicinu i Institut za radiologiju na VMA.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas