388.jpg

Saradnja sanitetskih službi Srbije i Crne Gore

05. 12. 2008

 Beograd, 5. decembar - Delegacija sanitetske službe Crne Gore koju predvodi pukovnik dr Predrag Maraš posetila je Vojnomedicinsku akademiju i sa predstavnicima najvišeg rukovodstva ove ustanove razgovarala o mogućnostima saradnje u oblastima lečenja, sanitetskog školovanja i medicinskog usavršavanja kadrova i naučnoistraživačkog rada.
Goste iz Crne Gore pozdravio je Načelnik VMA, general-major prof. dr Miodrag Jevtić koji je tom priliikom rekao da je strateško opredeljenje VMA kao brenda srpske vojske i države stalno unapređenje regionalne i međunarodne saradnje na svim nivoima, jer medicina ne poznaje granice ni administrativne barijere, a ljudsko zdravlje je univerzalna kategorija.
Rukovodioci sanitetske službe Crne Gore pukovnik dr Predrag Maraš i pukovnik dr Srboljub Đorđević, izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa VMA, kao balkanskim liderom u oblasti medicine i istakli da je saradnja sa ovom institucijom strateški interes sanitetske službe Crne Gore, u oblasti lečenja vojnih osiguranika, edukacije sanitetskih kadrova i eventualnog učešća u mirovnim misijama.
Gosti iz Crne Gore su potom obišli Centar hitne pomoći, Kliniku za anesteziologiju i intenzivnu terapiju, Dijagnostičko-poliklinički centar i Centar za dnevnu hirurgiju VMA.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas