UVZ_Madjarska.jpg

Saradnja Vojnog zdravstva sa Republikom Mađarskom

19. 04. 2018

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo pukovnik dr sci med. Uglješa Jovičić sa saradnicima boravio je u službenoj poseti Upravi za vojno zdravstvo i NATO centru izuzetnosti u oblasti vojne medicine MilMedCOE u Budimpešti, Republika Mađarska.
Poseta je organizovana u cilju upoznavanja kapaciteta i organizacije NATO centra sa kojim se bilateralna vojnomedicinska saradnja ogleda pre svega u okviru Balkanskih vojnomedicinskih snaga, a zatim i kroz zajednička medicinska angažovanja. Na sastanku, koji je vodio komandant Centra pukovnik dr Laslo Fazekaš, pored reči o predstojećim aktivnostima tokom godine, razgovaralo se i o planovima organizacije kurseva iz različitih oblasti u Centru sanitetske službe Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane Republike Srbije.
U okviru posete realizovani su i sastanci sa načelnikom vojnog zdravstva Mađarske brigadnim generalom Ištvanom Kopčo i komandantom Medicinskog centra Oružanih  snaga Republike Mađarske general-majorom Ištvanom Sabo. Pored predstavljanja istorijata i rada Centralne bolnice, naša delegacija imala je priliku i da se upozna sa organizacijom medicinske službe uz obilazak organizacijskih celina. Teme razgovora obuhvatile su buduće planove i okvire moguće saradnje u domenu razmene stručnih vojnozdravstvenih iskustava, u oblasti aviomedicine, kao i unapređenja saradnje centara za  vojnomedicinsku obuku dveju zemalja.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas