Dermatolozi 042016.jpg

Sastanak dermatologa održan na VMA

19. 04. 2016

Stručni sastanak Dermatovenerološke sekcije Srpskog lekarskog društva u organizaciji Klinike za kožne i polne bolesti Vojnomedicinske akademije održan je na VMA.
Program sastanka obuhvatio je predavanja o lečenju hroničnog oboljenja znojnih žlezda - Hidradenitis suppurativa. Usled činjenice da ova bolest u zavisnosti od stadijuma uznapredovalosti zahteva veoma blisku saradnju hirurga plastičara i specijalista dermatovenerologije, predavanja o principima konzervativnog i hirurškog lečenja održali su zastupnik načelnika Klinike za kožne i polne bolesti VMA prof. dr Lidija Kandolf Sekulović i načelnik Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine VMA pukovnik doc. dr Nenad Stepić. Pored dijagnostičkih metoda bilo je reči o najnovijim terapijskim opcijama ovog teškog dermatološkog oboljenja, a napomenuto je da postoji nedovoljna informisanost pacijenata o svim vrstama lečenja posebno u početnim fazama pre neophodne hirurške intervencije.
U nastavku događaja prikazani su i slučajevi iz kliničke prakse lekara Vojnomedicinske akademije. Prisutni su imali priliku da čuju predavanja o terapijama nekih od najčešćih oboljenja iz oblasti dermatovenerologije poput Panniculitis-like T ćelijskog limfoma, akvagene akrokeratodermije, dermatomiozitisa i drugih.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas