228.jpg

Sedma transplantacija jetre u VMA

22. 12. 2009

Beograd, 22.decembar – Transplantacioni tim VMA je tokom prošle noći u saradnji sa kolegama iz KC Niš uradio tri kadaverične transplantacije organa. Dva bubrega su zajedničkim radom dva hirurška tima transplantirana bolesnicima u KC Niš, a jetra je uspešno transplantirana u VMA. Ovo je sedma transplantacija jetre do sada učinjena u VMA, čime naš transplantacioni tim u potpunosti potvrđuje svoju osposobljenost za rutinsko sprovođenje najsloženijih transplantacionih zahvata.
Uprava VMA ima posebnu potrebu da zahvali porodici bolesnika koji je bio u stanju moždane smrti i koja je odobrila da se uzmu organi za transplantaciju, iskazujući ovim plemenitim činom podršku Nacionalnom transplantacionom programu. Takođe, Uprava VMA želi da našu javnost informiše o veoma dobroj saradnji sa kolegama iz KC Srbije u okviru beogradskog transplantacionog tima i KC Niš koja se poslednjih meseci stalno unapređuje što rezultuje značajnim uspesima u programu transplantacione hirurgije.
Bolesnik L.K. (43) kome je transplantirana jetra nalazi se na Odeljenju intenzivne nege VMA, u svesnom stanju, sa stabilnim vitalnim parametrima i pod stalnim je nadzorom konzilijuma lekara VMA.      

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas