503.jpg

Sestrinska nega obolelih od inflamatornih bolesti

19. 01. 2016

Sastanak medicinskih tehničara iz referentnih zdravstvenih centara Srbije u kojima se primarno leče oboleli od inflamatornih bolesti creva održan je na Vojnomedicinskoj akademiji.
Sastanak je organizovala Svetlana Rakićević sa Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju VMA sa ciljem formiranja nove podružnice u sklopu Udruženja za hronične crevne inflamatorne bolesti Srbije.
Na sastanku je istaknuto da se lečenje, nega i poboljšanje kvaliteta života obolelih ostvaruju kroz timski rad lekara različitih specijalnosti i medicinskih tehničara koji su u neposrednom i stalnom kontaktu sa obolelima kroz ambulantni i klinički rad. Medicinski tehničari čine glavnu spojnicu u kontaktu lekara i pacijenata i time je potreba njihovog udruživanja značajnija. Kroz sopstveno udruženje tehničara biće omogućena bolja edukacija, razmena iskustava i podizanje kvaliteta nege koja se nudi obolelima. Medicinski tehničari će preko udruženja imati mogućnost i zvanične saradnje sa udruženjem obolelih u vidu organizovanja zajedničkih aktivnosti, tribina i predavanja što će rezultirati stalnim unapređenjem kvaliteta nege pacijenata.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas