147.jpg

Sigurna budućnost vojne medicine: uspeh Prve klase kadeta VMA

23. 07. 2010

Beograd, 23.jul-Prva klasa kadeta Visoke škole integrisanih studija medicine VMA završila je uspešno prvu godinu studija. Svi kadeti su položili predviđene ispite, ostvarivši pri tom izuzetne rezultate i prosečnu ocenu 9.14.

Načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić čestitao je kadetima VMA na ostvarenim rezultatima i poželeo im da nastave pobedonosni put u osvajanju novih znanja i veština. – Cilj je jasan: morate biti odlični lekari, još bolji oficiri i najbolji ljudi! Morate biti ponos sistema odbrane i budućnost Vojnomedicinske akademije.- rekao je Jevtić naglasivši izuzetno zadovoljstvo ne samo uspesima kadeta na ispitima, već i stečenim znanjem iz oblasti vojnostručnog usavršavanja, odnosom prema radu i obavezama koje proističu iz pripadnosti sistemu odbrane.  

General Jevtić nagradio je prigodnim nagradama pet kadeta koji su tokom prve godine studija postigli najbolje rezultate: Savić Gorana, Hadžiahmetagić Ahmeta, Macak Moniku, Petković Natašu i Rančić Iliju.

Načelnik VMA rekao je i da Uprava VMA i rukovodstvo Visoke škole zahvaljuju na izuzetnoj saradnji predavačima i ispitivačima sa civilnih Univerziteta iz Republike Srbije koji su bili angažovani u realizaciji nastavnog programa prve godine studija, u domenu predkliničkih predmeta. – To je još jedan primer uspešne vojno-civilne saradnje u istoj misiji ulaganja u znanje i budućnost.-rekao je general Jevtić. 

Stečeno iskustvo kadeti Prve klase moći će da prenesu svojim kolegama koji će započeti studiranje u školskoj 2010/2011 godini. Konkurs za upis Druge klase kadeta uspešno je sproveden, i nakon položenog prijemnog ispita upisana je Druga klasa kadeta, pri čemu su u potpunosti ispoštovani uslovi konkursa i odluke Ministarstva odbrane Srbije. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas