467.jpg

Škola menadžmenta u zdravstvu

04. 07. 2008

Miločer, 4. jul - Međunarodna letnja škola menadžmenta u zdravstvenim institucijama održana je  u Miločeru od 30.juna do 4.jula u organizaciji Evropskog centra za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija.

Polaznike škole je, u ime Vlade Republike Crne Gore, pozdravio prof. dr Miodrag Radunović, ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja Crne Gore.

Glavna tema Škole bila je posvećena evropskom monitoringu zdravstvenih rizika, ali i aktuelnim problemima zdravstvene zaštite dece i omladine.  U radu škole učestvovali su univerzitetski profesori  i eksperti Svetske zdravstvene organizacije iz Srbije, Makedonije, Grčke, Finske, Švedske i  Španije i drugi istaknuti predavači koji se bave pitanjima položaja građana i lokalne zajednice u uslovima primene novih sistemskih zakona u vezi sa zdravstvom i modelima  savremenih zdravstvenih sistema koji se primenjuju u svetu.

O organizaciji rada VMA i poziciji ove prestižne institucije u sistemu javnog zdravstva Srbije, o njenom značaju kao balkanskom hramu zdravlja, kao i svetski priznatim rezultatima rada stručnjaka VMA u oblasti lečenja, obrazovanja i naučno-istraživačkog rada, polaznicima škole govorila je naučni saradnik, dr sc.med. Elizabeta Ristanović, načelnik Odeljenja za moral i odnose sa javnošću VMA.  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas