Skup konorarnih jedinica_291013.jpg

Skup koronarnih jedinica na VMA

30. 10. 2013

Simpozijum pod nazivom "Antitrombotička terapija i gastrointestinalna krvarenja" u organizaciji Udruženja koronarnih jedinica Srbije i Klinike za urgentnu internu medicinu VMA održan je 29. oktobra 2013. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.
Niz predavanja o novinama u terapiji bolesnika sa akutnim koronarnim sindromom antitrombocitnim i antikoagulantnim medikamentima, kao i o faktorima rizika i najnovijim preporukama pri upotrebi acetilsalicilne kiseline održali su lekari kliničkih centara u Zemunu, Nišu, Beogradu, kao i drugi priznati specijalisti kardiologije i gastroenterologije u Srbiji.
U drugom delu predavanja obrađene su teme najčešće upotrebljavanih lekova u kliničkoj praksi, dok su lekari Klinike za urgentnu internu medicinu VMA potpukovnik prof. dr Slobodan Obradović i pukovnik asist. dr Nenad Ratković izlagali na temu dispepsije i krvarenja u gastrointestinalnom traktu, ali i o novostima iz svetskih vodiča kliničke prakse. Simpozijum je završen prikazima slučajeva pacijenata i diskusijom lekara specijalista o načinima najefikasnije terapije i prevencije najčešćih posledica.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas