119.jpg

SPORTSKI USPEH KADETA VMA

28. 10. 2010

Beograd, 28.oktobar - Kadet Visoke škole VMA Ilija Rančić osvojio je bronzanu medalju na Prvim svetskim kadetskim igrama koje su u organizaciji CISM (Conseil international du sport militaire) održane u Ankari, Turska od 17. do 24.oktobra 2010.godine. 
 
Naš kadet se takmičio u streljaštvu u disciplini gađanje standardnom vazdušnom puškom na 10 metara i u finalu je zauzeo treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji nakon predstavnika Turske i Ukrajine, koji su inače reprezentativci svojih zemalja. U ekipnom plasmanu u istoj disciplini srpski kadeti zauzeli su četvrto mesto.  

Na ovom takmičenju učestvovali su kadeti iz 26 zemalja sveta. Srbiju je predstavljalo 35 kadeta VMA i Vojne akademije koji su se takmičili u vojnom pentatlonu, atletici, orijentiringu, streljaštvu i odbojci. Srpski kadeti osvojili su ukupno 2 srebrne (žene u streljaštvu i atletici) i 5 bronzanih (4 kadetkinje i 1 kadet) medalja. I u ekipnom takmičenju kadetkinje iz Srbije osvojile su dva pehara u oblasti streljaštva u kategorijama vazdušna puška i vazdušni pištolj. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas