159.jpg

Srbija i Norveška: dalje unapređenje vojnomedicinske saradnje

03. 06. 2010

Beograd, 03.jun - Generalni sekretar MO Kraljevine Norveške gospodin Erik Lund Isaksen sa saradnicima posetio je VMA kako bi sa najodgovornijim predstavnicima naše ustanove i srpske vojnozdravstvene službe razmotrio rezultate dosadašnje vojnomedicnske saradnje i modalitete njenog daljeg unapređenja.
Goste iz Norveške pozdravili su načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general doc.dr Veljko Todorović i zamenik načelnika VMA pukovnik prof.dr Nikola Filipović.
O najznačajnijim aktivnostima VMA u proteklom periodu, kao i organizaciji naučnoistraživačke i edukativne delatnosti u našoj ustanovi govorili su vojni službenici doc.dr Elizabeta Ristanović i prof.dr Silva Dobrić.
Tokom razgovora gospodin Isaksen je istakao da je veoma zadovoljan onim što je čuo i video, kao i onim što već zna o VMA i našoj vojnozdravstvenoj službi. – Izuzetnu stručnost, vrhunski profesionalizam, organizacione sposobnosti i spremnost za timski rad ste pokazali i dokazali učešćem u mirovnim misijama UN kao deo norveškog kontigenta. I dalje računamo na Vas!- rekao je Isaksen zahvaljujući domaćinima na srdačnom prijemu.
Članovi norveške delegacije obišli su potom više organizacijskih celina VMA i Trening centar Lake poljske bolnice. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas