14354_88320_mo_logo_blank_nova.jpg

Srbija žali svog pilota

11. 04. 2018

Povređeni pilot van životne opasnosti
Povodom današnjeg tragičnog događaja, ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je na Vojnomedicinskoj akademiji povređenog pilota majora Aleksandara Matića. Ministar Vulin izrazio je iskreno saučešće porodici stradalog pilota majora Roberta Kalocija.
- Jutros u 9.30, u rejonu sela Kovačica, prilikom izvođenja redovne letačke obuke, došlo je do nesreće, prilikom koje je pao avion G-4 Vojske Srbije, i tom prilikom je tragično stradao, izgubio svoj život, major Robert Kaloci, pilot Tehničko-opitnog centra. Sa njim je na redovnom zadatku bio i major Aleksandar Matić, koji je sada dobro, oporavlja se, van životne opasnosti, i o njemu brinu lekari na Vojnomedicinskoj akademiji, izjavio je ministar Vulin i u svoje lično ime, u ime Ministarstva odbrane i svih pripadnika Vojske Srbije izrazio najdublje saučešće porodici Kaloci.
- Želim da kažem da je ovo strašna i velika tragedija, tragedija za koju niko nikada ne može da bude spreman. Vojska Srbije je uz porodicu Kaloci, kao što je i čitav naš narod i svi mi. Istraga je pokrenuta, a o rezultatima istrage ćemo javnost izvestiti u najkraćem roku, u skladu sa zakonom i pravilima službe, naglasio je ministar odbrane.
Ministar Vulin obišao je povređenog majora Matića na VMA u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i zastupnika načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnika prof. dr Miroslava Vukosavljevića.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas