318.jpg

Srpsko-bugarska vojnomedicinska saradnja

08. 05. 2009

Beograd, 8. maj - Načelnik VMA, general-major prof.dr Miodrag Jevtić primio je danas načelnika Vojnomedicinske akademije u Sofiji, general-majora prof.dr Stojana Toneva. U sadržajnom razgovoru, generali Jevtić i Tonev razmotrili su rezultate dosadašnjih i modalitete budućih aktivnosti u okviru bilateralne vojnomedicinske saradnje Srbije i Bugarske.
General Tonev  je izneo iskustva bugarskih sanitetskih snaga koje su angažovane u okviru mirovnih misija, a interesovao se i za jedinstvena iskustva našeg saniteta u zbrinjavanju povređenih i obolelih u uslovima masovnih katastrofa.
General Jevtić je govorio  o organizaciji i rezultatima rada VMA i tokom obilaska ustanove svog gosta neposredno je upoznao sa radom Dijagnostičko-polikliničkog centra VMA, dosadašnjim rezultatima Centra za dnevnu hirurgiju, Centra hitne pomoći, Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju i Klinike za urgentnu internu medicinu VMA.  
Inače, general Tonev boravi u  Beogradu kao član  najviše delegacije bugarskog Ministarstva odbrane, koja se nalazi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Ministarstvu odbrane Srbije.
 
  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas