280.jpg

Srpsko-irački dogovori o vojnomedicinskoj saradnji

18. 08. 2009

Beograd, 18.avgust - Generalni direktor Vojnozdravstvene službe Ministarstva odbrane Republike Irak, general-major Samir Abdul Hasan al Azraki posetio je VMA. General Azraki je član iračke delegacije koja boravi u višednevnoj poseti Ministarstvu odbrane Srbije.

U okviru dogovora o unapređenju bilateralne vojne saradnje dve države značajno mesto pripada vojnomediciinskoj saradnji i transferu medicinske tehnologije i znanja naših stručnjaka.

Načelnik VMA, general –major prof.dr Miodrag Jevtić sa saradnicima pozdravio je gosta iz Iraka i tom prilikom istakao da je VMA medicinski grad u kome timski, koordinisano i multidisciplinarno funkcionišu služba lečenja na vrhunskom nivou, obrazovanja i naučnoistraživačkog rada.

- Želimo da Vam pokažemo kako izgleda naša organizacija, kakvi su naši kapaciteti i mogućnosti i kakve rezultate postižemo na različitim poljima medicine. Spremni smo za saradnju i želimo da Vam svojim stručnim i tehnološkim iskustvima pomognemo u naporima za unapređenje vojnomedicinskog servisa Iraka i izgradnji moderne vojne bolnice – naglasio je general Jevtić.


Najodgovorniji rukovodioci VMA upoznali su generala Azrekija sa istorijom, misijama i vizijama daljeg razvoja ustanove, organizacijom naučno-istraživačke i edukativnim delatnostima VMA, sa posebnim akcentom na studije vojne medicine, mogućnostima Dijagnostičko-polikliničkog centra i preventivno-medicinske službe Vojske Srbije, kapacitetima Instituta za farmaciju i Sektora za logisitku VMA, kao i sa rezultatima rada hirurga VMA u zbrinjavanju težih povreda i politraume. General Azreki je u pratnji domaćina obišao više organizacijskih celina VMA.

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas