235.jpg

Stručni sastanak Sekcije medicinskih sestara i tehničara u hirurgiji

13. 12. 2009

 Beograd, 13.decembar - Tradicionalni decembarski stručni sastanak Hirurške sekcije medicinskih sestara i tehničara Srbije održan je u VMA, 11. decembara. U radu skupa učestvovalo je oko 450 medicinskih sestara i tehničara u hirurgiji iz više od 60 zdravstvenih ustanova Republike Srbije.
- Dobar dan, Srbijo! Cenjene koleginice, medicinske sestra i tehničari, dobrodošli u VMA! Današnji skup predstavlja Srbiju u najboljem i najlepšem smislu, zajedničke saradnje na polju stručnog usavršavanja i razmene iskustava koje ima jasnu praktičnu primenu u domenu unapređenja zdravlja, a samim tim i budućnosti našeg naroda i građana. Jer samo je zdrav narod, srećan narod! –istakao je načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić obraćajući se hirurškim medicinskim sestrama i tehničarima u prepunom amfiteatru VMA.
- Svi lekari, a posebno hirurzi, bi trebalo da znaju koliko je važan rad medicinskih sestara i tehničara i koliko je dragocena njihova angažovanost, predanost i posvećenost u nezi bolesnika. Uprava VMA ponosi se radom svojih medicinskih sestara i pruža im punu podršku u svakodnevnom radu, ali i napredovanju, usavršavanju i edukaciji. U tom smislu izražavam visoko zadovoljstvo i radom našeg Odeljenja za zdravstvenu negu!-naglasio je Jevtić.
U ime Zdravstvenog saveta Republike Srbije učesnike je pozdravila g-đa Radmila Jazić koja je istakla da za nju lično, ovakvi događaji predstavljaju dodatni stimulans da se u okviru Saveta još snažnije čuje glas medicinskih sestara i tehničara! Gospođa Jazić je u ime svih svojih koleginica zahvalila VMA na izvrsnoj organizaciji skupa.
Načelnik Odeljenja za zdravstvenu negu VMA Verica Milovanović naglasila je da je za medicinske sestre i tehničare stalno usavršavanje veoma važno i ukazala je na neke specifičnosti rada medicinskih sestara u vojnom zdravstvu.
Glavne teme skupa odnosile su se na oblasti maksilofacijalne hirurgije, oralne hirurgije i implantologije, pre svega na najčešće zdravstvene probleme koštanog sistema lica, kao i na osobenosti zdravstvene nege kod ovih pacijenata.
Medicinske sestre-instrumentarke Ljiljana Čupović i Danijela Ivković su u veoma zapaženoj multimedijalnoj prezentaciji predstavile sve izazove i zadatke koje su obavljale kao članovi hirurškog tima VMA koji je učestvovao u mirovnoj misiji UN MINURCAT II u Čadu.  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas