385.jpg

Stručni sastanak sestara i tehničara u hirurgiji

12. 12. 2008

 Beograd, 12. decembar - Tradicinonalni godišnji stručni sastanak medicinskih sestara – tehničara koji rade u hirurgiji održan je 11. decembra u VMA, u organizaciji Odeljenja za zdravstvenu negu VMA i Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Srbije.
Ovom stručnom skupu prisustvovalo je oko 400 učesnika iz 56 zdravstenih ustanova naše republike: kliničkih centara, zavoda, bolnica, domova zdravlja. Učesnicima je doborodošlicu u VMA poželeo Načelnik VMA, general – major, prof. dr Miodrag Jevtić koji je istakao da se u ovoj ustanovi, gde se najviše cene rad i rezultati rada, posebno vrednuju doprinosi medicinskih sestara i tehničara i da je VMA otvorena za saradnju sa svima.
U nastavku skupa održana su predavanja o problemu bolničkih infekcija, specifičnostima zdravstvene nege i aktivnoj ulozi sestara – tehničara u preoperativnoj pripremi i postoperativnoj zdravstvenoj nezi hirurških bolesnika, nezi i prevenciji operativnog polja i specifičnostima postoperativnih infekcija rane. Predavači su bili dr Željko Jadranin i viša medicinska sestra Zorica Bekteš sa VMA, kao i više medicinske sestre Radica Rakić iz Zdravstvenog centra Studenica iz Kraljeva i Lidija Manojlović iz Instituta za bolesti digestivnog sistema Kliničkog centra Srbije.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas