215.jpg

Stručnjaci VMA kao priznati recenzenti u međunarodnim časopisima

08. 02. 2010

Beograd, 08.februar - Načelnik Instituta za naučne informacije VMA, vojni službenik prof. dr Silva Dobrić, dobila je priznanje kao vrhunski recenzent (Top Reviewer) istaknutog međunarodnog naučnog časopisa Environmental Toxicology and Pharmacology za 2009. godinu. Ovo godišnje priznanje prof.Dobrić dodelila je poznata izdavačka kuća Elsevier koja je izdavač ovg časopisa.
U propratnom pismu koje je stiglo na VMA naglašeno je i da urednici časopisa i izdavač Elsevier zahvaljuju prof. Dobrić na dragocenoj saradnji kao recenzentu člasopisa Environmental Toxicology and Pharmacology, sa željom za nastavak uspešne saradnje i u predstojećem periodu.
Prof. dr Silva Dobrić je, inače, glavni i odgovorni urednik Vojnosanitetskog pregleda (VSP), časopisa lekara i farmaceuta Vojske Srbije, koji je, upravo, za njenog mandata kao glavnog i odgovornog urednika, ušao u sistem praćenja čuvene baze naučne publicistike Science Citation Index i, na taj način, pridružio se porodici najuticajnijih naučnih časopisa sveta. Nedavno je, gore pomenuta izdavačka kuća Elsevier, koja pored časopisa izdaje i sekundarne publikacije koje prate primarnu naučnu periodiku, zatražila dozvolu da indeksira sadržaj VSP u svojim poznatim elektronskim bazama naučne publicistike SCOPUS i EMBASE. Ovaj zahtev, još je jedan pokazatelj prepoznavanja VSP kao časopisa sa respektabilnim uticajem u oblasti koju pokriva.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas