406.jpg

Svečana dodela licenci za rad medicinskim sestrama i tehničarima VMA

03. 11. 2008

Beograd, 3. novembar - Vojnomedicinska akademija je prva zdravstvena ustanova u Srbiji u kojoj sve medicinske sestre i tehničari od danas imaju licence za rad. Licenca je javna isprava kojom se dokazuje stručna osposobljenost zdravstvenog radnika za samostalno obavljanje zdravstvene delatnosti i izdaje se na period od sedam godina godina.

Uručujući licence Načelnik VMA, general-major prof. dr Miodrag Jevtić istakao je da su medicinske sestre i tehničari važan stub funkcionisanja VMA kao institucije od strateškog nacionalnog značaja i brenda države i Vojske Srbije. „Ponosno danas stojim pred više od 1.000 medicinskih sestara i tehničara VMA koji svojim samopregalačkim danonoćnim radom zidaju ovaj hram zdravlja i nauke. Uprava VMA visoko ceni Vaš rad i požrtvovanost kao i odanost ovoj instituciji. U VMA imamo vrhunske i izvrsne svetski priznate lekare, ali medicinske sestre i tehničari, kako kaže neumitni jezik statistike, čak sa oko 69% angažmana učestvuju u nezi bolesnika. Zato smo i oformili Odeljenje za zdravstvenu negu koje pokazuje odlične rezultate“, istakao je general Jevtić i obećao da će Uprava VMA uvek pružati maksimalnu podršku svojim medicinskim sestrama i tehničarima, a nastaviće i borbu za poboljšanje njihovog materijalnog statusa .

Svečanosti je prisutvovao i direktor Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije, gospodin Dragan Šašić istakavši da visoko ceni inicijative i doprinose koje medicinske setre i tehničari VMA pružaju u efikasnom funkcionisnju Komore.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas