EFsala12122014.jpg

Svečana promocija i otvaranje Sale za elektrofiziologiju Klinike za kardiologiju VMA

12. 12. 2014

Na Vojnomedicinskoj akademiji danas je svečano otvorena Sala za elektrofiziologiju u okviru Klinike za kardiologiju te vojnozdravstvene ustanove. Pacijenti VMA od sada će biti u prilici da dobiju kompletnu kardiološku dijagnostiku jer je reč o proceduri koja se radi samo u najrazvijenijim medicinskim centrima. VMA, takođe, postaje treća bolnica u regionu koja ima Salu za elektrofiziologija srca, a ujedno jedina vojna bolnica tog tipa.
Prema rečima načelnika VMA brigadnog generala prof dr. Marijana Novakovića, danas je značajan dan za tu ustanovu, jer otvaranjem te Sale i zvanično započinje upotreba procedure koja se smatra krunom kardiološke dijagnostike i terapijske prakse.
- To je posebno značajno kad se zna da se, nažalost, iz godine u godinu, beleži rast poremećaja rada srca, bez obzira na starosnu dob - naglasio je general Novaković dodajući da će i vojnim i civilnim pacijentima od danas biti dostupna vrhunska medicina, jer će VMA, zajedno sa Kliničkim centrom Srbije i Institutom za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ moći da podeli odgovornost u zbrinjavanju pacijenata sa problemima vezanim za aritmiju i tako rasteretiti postojeće liste čekanja.
U nastavku današnje svečanosti, general Novaković dodelio je plakete i zahvalnice ljudima koji su zaslužni što je Sala za elektrofiziologiju danas puštena u rad, a posebna plaketa pripala je prof dr Karlu Paponeu, najvećem svetskom stručnjaku iz oblasti kardiologije, koji je bio gost na današnjoj svečanosti i stručnom skupu koji je usledio nakon ceremonije otvaranja. Plaketu je još dobio direktor Kliničkog centra Srbije profesor dr Miljko Ristić, dok su zahvalnice za pruženu podršku, poverenje i saradnju uručene direktoru Klinike za kardiologiju KCS docentu dr Arsenu Ristiću i asistentu dr Nebojši Mujoviću iz Odeljenja za elektrofiziologiju srca KCS.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas