99.jpg

SVETSKA ISKUSTVA IZ KOLOREKTALNE HIRURGIJE U VMA

13. 12. 2010

Beograd, 13. decembar - Vojni službenik, doc.dr Bratislav Trifunović, načelnik Odeljenja za kolorektalnu hirurgiju u Klinici za abdominalnu i endokrinu hirurgiju VMA boravio je nedavno na jednomesečnom srtručnom usavršavanju u St.Marks bolnici u Londonu, Velika Britanija.

Reč je jednoj od najpoznatijih ustanova u svetu koja se bavi kolorektalnom hirurgijom, a sa kojom VMA ostvaruje višedecenijsku uspešnu saradnju i u kojoj su se usavršavali naši stručnjaci od šezdesetih godina prošlog veka.

Doc. Trifunović je tokom boravka u Londonu predstavio naša iskustva u ovoj oblasti, što je doprinelo i daljem snaženju saradnje dve institucije, a postignut je i dogovor da se iduće godine u VMA održi Međunarodni simpozijum na kome bi najeminentniji stručnjaci dve ustanove predstavili nova dostignuća i stremljenja u lečenju kolorektalnih bolesnika. 
 
Iskustva VMA i srpske hirurške škole u ovoj oblasti vs, doc. dr Bratislav Trifunović predstavio je i na Evropskom kongresu kolorektalne hirurgije koji je u periodu od 30.11-3.12.2010 godine održan u St. Gallenu u Švajcarskoj. Dr Trifunović je bio jedini predstavnik naše zemlje na ovom značajnom skupu čiji je rad prihvaćen i visoko ocenjen od strane naučnog odbora koji su sačinjavali najpoznatiji svetski stručnjaci iz ove oblasti.  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas