94.jpg

SVETSKA ISKUSTVA IZ ORTOPEDIJE U VMA

23. 12. 2010

Beograd, 23.decembar - Prof.dr Sakari Orava, ortopedski hirurg iz Odeljenja za istraživanje sportskih trauma bolnice u Turku, Finska, održao je danas u VMA dva edukativna predavanja tokom kojih je stručnjacima VMA i brojnim prisutnim ortopedskim hirurzima iz naše zemlje i regiona preneo svoja izuzetno bogata iskustva u domenu rezultata hirurškog zbrinjavanja povreda Ahilove tetive i hirurškog tretmana povreda mišića. Tokom izlaganja prof. Orava predstavio je i najnovija stručna saznanja iz domena etiologije, histologije, dijagnostike i lečenja sportskh povreda, uključujući i rezultate primene novih metoda lečenja poput radiofrekvencije. 

Načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić zahvalio je prof. Oravi za uspešnu saradnju i razmenu iskustava i tom prilikom iskazao očekivanje da će se saradnja naših stručnjaka sa prof.Oravom nastaviti i ubuduće.

- VMA i njeni lekari opredeljeni su za jačanje partnerskih odnosa i uspostavljanje saradnje sa najprestižnijih svetskim institucijama u različitim oblastima medicine. Čini nam izuzetnu čast što u ovom amfiteatru često gostuju vodeći svetski medicinski autoriteti, a prof.Orava je svakako jedan od lidera u domenu ortopedske hirurgije i sportske medicine-kazao je general Jevtić.

Načelnik Klinike za ortopediju i traumatologiju VMA pukovnik prof.dr Zoran Popović predstavio je kolegi iz Finske i prisutnim gostima mogućnosti i dosadašnja iskustva naše ortopedske hirurgije. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas