503.jpg

Svetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a

01. 12. 2015

Povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a, mobilni tim zdravstvenih radnika Vojnomedicinske akademije održao je predavanja i distribuciju edukativnog i preventivnog materijala u 4. brigadi Vojske Srbije, kao i aktivnosti sa kadetima na Medicinskom fakultetu VMA i Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane u Beogradu.
Tokom cele 2015. godine mobilni tim zdravstvenih radnika VMA obavljao je edukacije iz oblasti epidemilogije i prevencije HIV-a i drugih polnim putem prenosivih infekcija (PPI) vojničkih sastava u garnizonima u Pančevu, Valjevu, Kraljevu, Vranju - Baza "Jug", Nišu, Zaječaru, Somboru, Topčideru i Požarevcu.
Tokom predavanja svim slušaocima je ponuđena usluga dobrovoljnog i poverljivog savetovanja i testiranja na uzročnika u svetu najčešće registrovanih PPI, uključujući i HIV, uz popunjavanje epidemiološkog upitnika. Savetovanje, testiranje i popunjavanje epidemiološkog upitnika su rađeni uz poštovanje principa dobrovoljnosti, anonimnosti i poverljivosti. Edukativni materijal o prevenciji infekcija polno prenosivim putem uključujući i HIV, obezbeđen je u saradnji sa Programom za prevenciju HIV-a Ministarstva odbrane SAD.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas