Kreger1.jpg

Svetski stručnjak u oblasti transplantacije matičnih ćelija gostujući profesor VMA

18. 11. 2016

Medicinski direktor Odeljenja za transplantaciju matičnih ćelija Univerzitetske bolnice Hamburg-Ependorf (Nemačka) profesor dr Nikolaus Kreger (Nicolaus Kröger) proglašen je gostujućim profesorom Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu tokom simpozijuma Klinike za hematologiju VMA.
Dekan Medicinskog fakulteta VMA UO pukovnik prof. dr Nebojša Jović rekao je tokom proglašenja da je učešće profesora Kregera, jednog od lidera transplantacije matičnih ćelija, postalo tradicija na godišnjim okupljanjima Klinike za hematologiju na neizmerno zadovoljstvo i korist Vojnomedicinske akademije. Posebno je istakao neprocenjiv međunarodni značaj koji dugogodišnja saradnja sa profesorom Kregerom ima za teorijsko i praktično usavršavanje naših hematologa. Naglasio je da je zahvaljujući Klinici za hematologiju VMA prepoznata kao lider transplantacije matičnih ćelija u našoj zemlji, ali i da ta reputacija prevazilazi nacionalne okvire. Skup je pozdravila i zastupnica načelnika Klinike za hematologiju VMA prof. dr Dragana Stamatović.
Ovom prilikom profesor dr Nikolaus Kreger održao je pristupno predavanje na temu alogene transplantacije matičnih ćelija hematopoeze u lečenju akutne limfoblastne leukemije.
Prvi deo simpozijuma koji se održava šestu godinu zaredom bio je posvećen novostima iz oblasti transplantacije matičnih ćelija sa fokusom na maligne hemopatije, dok su u nastavku stručnog dela pripadnici Klinike za hematologiju i Instituta za transfuziologiju i hemobiologiju VMA govorili o iskustvima iz kliničke prakse.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas