sastanak_anesteziologa_VMA.jpg

Tradicionalni godišnji sastanak anesteziologa na VMA

17. 12. 2012

Stručni sastanak Sekcije za anesteziologiju, intenzivno lečenje i terapiju bola Srpskog lekarskog društva, u organizaciji Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapijuVMA održan je u subotu, 15. decembra 2012. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.
Sastanak je otvorio načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković i izrazio zadovoljstvo što se najbolji anesteziolozi Srbije, već više od 30 godina, svakog decembra okupljaju na VMA da razgovaraju o aktuelnim temama iz ove oblasti, saberu utiske iz tekuće godine i prave planove za buduću. Pohvalio je rad Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju u 2012. godini jer su, sem proširenja kapaciteta hirurške intenzivne nege sa novih osam postelja za kardiohirurške pacijente i pacijente iz transplantacionog programa, u rad Klinike uvedeni i novi napredni sistemi koji se odnose na monitoring konstantnog hemodinamičkog praćenja kod najtežih bolesnika.
I ove godine je dodeljena nagrada iz Fonda "Prim. dr Jovan Bogunović", eminentnog anesteziologa sa Vojnomedicinske akademije, za najbolji rad specijalizanta iz anestezije i reanimatologije u celoj Srbiji. Nagrada je pripala dr Dragani Unić-Stojanović, specijalisti iz Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".
 
Beograd, 17. decembar 2012. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas