Bogosluzbeni prostor u VMA.jpg

U VMA otvoren bogoslužbeni prostor za vernike islamske veroispovesti

29. 03. 2019

Otvaranju bogoslužbenog prostora za pripadnike islamske veroispovesti u Vojnomedicinskoj akademiji prisustvovali su državni sekretar Aleksandar Živković, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Uglješa Jovičić, reisul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović, načelnik VMA pukovnik dr Miroslav Vukosavljević sa članovima kolegijuma, kao i predstavnici diplomatskog kora, crkava i verskih zajednica.
Pozdravljajući prisutne reisul-ulema Sead Nasufović rekao je da je danas poseban momenat u kojem svedočimo činjenici da živimo u društvu u kojem se poštuju prava.
- U centru interesovanja i pažnje svih nas bez obzira na to kojom se profesijom bavimo, da li brinemo o bezbednosti ili zdravlju, jeste čovek i svi smo zajedno na jednom velikom zadatku - rekao je reisul-ulema Nasufović.
Državni sekretar Živković naglasio je da je otvaranje molitvenog prostora za islamske vernike u VMA značajan događaj za sve pripadnike sistema odbrane islamske veroispovesti, ali i za sve članove islamske verske zajednice, koji u VMA dolaze svakodnevno.
- Jedan od prioriteta u Ministarstvu odbrane je intenzivan rad na poštovanju svih verskih konfesija i negovanju dobrih odnosa sa crkvama i verskim zajednicama. Otvaranjem još jednog bogoslužbenog prostora u velikom sistemu kakav je sistem odbrane, odajemo priznanje religiji kao partneru za izgradnju stabilnosti i mira - istakao je državni sekretar Živković.
Povodom otvaranja trećeg bogoslužbenog prostora za pripadnike islamske veroispovesti u Ministarstvu odbrane i Vojsci srbije uručena su priznanja ministru odbrane Aleksandru Vulinu, državnom sekretaru Aleksandru Živkoviću, načelniku Uprave za vojno zdravstvo brigadnom generalu dr sci. med. Uglješi Jovičiću i načelniku VMA pukovniku prof. dr Miroslavu Vukosavljeviću.

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas