DNS VMA.jpg

Učešće lekara VMA u Školi mladih neurologa Srbije

19. 10. 2016

Peta po redu Škola mladih neurologa Srbije pod nazivom "Neuromišićne bolesti u kliničkoj praksi - izazovi u dijagnostici i lečenju" u organizaciji Društva mladih neurologa Srbije, održana je od 14. do 15. oktobra 2016. godine na Paliću.
Dvodnevni skup otvorio je načelnik Grupe neuropsihijatrijskih klinika Vojnomedicinske akademije i predsednik Društva neurologa Srbije pukovnik prof. dr Ranko Raičević. Istakao je da je ovaj tradicionalni događaj jedan od najboljih načina edukacije mladih neurologa na našim prostorima, ne samo u oblasti neuronauka nego i biomedicine uopšte i poželeo učesnicima da se i dalje održava ovako visok nivo kvaliteta stručnog programa.
Značajan doprinos radu Škole dali su pripadnici Klinike za neurologiju VMA na čelu sa prof. dr Vesnom Martić. Ona je učestvovala kao član predsedništva naučnog odbora i održala zapaženo predavanje u sesiji posvećenoj polineuropatijama. Mladi specijalisti neurologije VMA dr Nenad Komatina, dr Marija Grunauer i dr Mirjana Stojković učestvovali su sa prikazima slučajeva iz kliničke prakse.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas